ИГРАЈ ЗА ЕНЕРГИЈУ
 
KARI931528.03.2019.г.реализована је радионица са 36 ученика седмог разреда,у организацији ГИЗ-БЕТ ,едукативно-креативна кампања ,,ИГРАЈ ЗА ЕНЕРГИЈУ,,
После уводне презентације о уштеди енергије у свим животним оклностима,ученици су добили мајице и комплете игрице-сличне монополу,са картонима где је на полеђини постављено питање на које ученик-група која да тачан одговор осваја одређени број бодова-исказан као ЕТА.
Једно од питања је-Не водиш рачуна о енергетској ефикасности твоје куће и расипаш енергију кроз неизоловане зидове и подове,неквалитетне прозоире и спољна врата.Овакво понашање те кошта 3 ЕТЕ.
Коцкицом од јамба ,ученик у групи започиње игру,и ко сакупи највише бодова-ЕТА,тај је победник.
Деца ,ми едукатори смо уживали.Било је ово једно ново искуство,где су ученици могли да провере и своја знања из физике,хемије,математике.
 
 
 
 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА 

 

Поштовани родитељи и ученици,

Полагање теста из математике у оквиру завршног испита одложено за четвртак, 20. јун 2019. године.

 

Полагање завршног испита из математике које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун 2019. године. Ученици ће тест полагати од 9 до 11 часова.

Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно у среду, 19. јуна 2019. године.

Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају се по утврђеном Календару.

                   Министарство просвете, науке и технолошког развоја

ПЛАНЕТАРИЈУМ

Planetarijum10. јуна 2019. године у фискултурној сали је реализовано неколико пројекција у планетаријуму за све ученике наше школе.

Ученици су током пројекције у планетаријуму могли да виде млечни пут, сазвежђа, планете сунчевог система... Било је то ново искуство за ученике, јер су на овај начин могли да се приближе васиони и њеним тајнама. 

Планетаријум је организовао наставник Предраг Родић у сарадњи са Центром за промоцију науке. 

ПОЛУДНЕВНИ ИЗЛЕТ

Izlet 12

У четвртак, 6. јуна 2019. наши ученици обишли су Музеј ваздухопловства, у оквиру ког су упознали разне војне и цивилне авионе наше авијације из прошлости, одгледали краћи филм о акробацијама авиона, а затим се упутили ка Бојчинској шуми.

Ова шума налази се у атару села Прогар, у реону Обедске баре, а у оквиру ње налази се и фарма посебне врсте свиња- мангулица (као аутохтона врста свиње овог краја).

Опширније: Полудневни излет јун 2019.

Додатне информације