СЕКЦИЈА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА НА БАЗАРУ

Sekcija engleskog jezika je učestvovala u novogodišnjem bazaru koje je organizovan 26.12.2018, godine u našoj školi. Učenici 3/2 su u okviru sekcije pravili kapice irvasa, deda mraziće od kartonskih tanjirića, čestitke i novogodišnje kapice dok su učenici 4/3 pravili sneška od plastičnih čaša, male figurice sneška od loptica za stoni tenis i irvase. Nastavnice se zahvaljuju učenicima koji su uložili trud i svojim radovima doprineli uspehu bazara.
trece dva engleskiTrece  dvaČETVRTO TRISneskotrece dva bazar

 

Дан захвалности 2018.

Thanksgiving day

Djaci naše škole su imali priliku da nauče još nešto novo o kulturi engleskog govornog područja. Thanksgiving day (Dan zahvalnosti) obeleželen je 22.11. postavljanjem ukrasa koje su pripremili učenici 3/2 i 4/3 u okviru sekcije engleskog jezika. Pored tradicionalih namirnica koje se koriste za ovaj praznik, ćurke i bundeve, učenici su iskazali i svoju zahvalnost na porukucama. 

image4

Dan zahvalnosti-pano

HALLOWEEN 2018

HALLOWEEN

Danas, 31.10. smo u našoj školi obeležili Halloween(Noć veštica) u okviru sekcije engleskog jezika. Učenici 3/2 i 4/3 su za svoje drugare pripremili razna iznenadjenja i poklone.

Nastavnice engleskog jezika se zahvaljuju kreativnim učenicima sa sekcije, ali i svim ostalim učenicima koji su učestvovali u današnjem druženju. 

HalloweenSekcija engleskog jezika 2Sekcija engleskog jezikaSekcija engleskog jezika 1

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Dan jezika

Савет Европе је 2001. год. увео обележавање Европског дана језика. Сваког 26. септембра се обележава овај дан са жељом да се млади људи заинтересују за учење страних језика.

Ове године 26. септембра је отворен и програм под називом „Иванини дани“ у знак сећања на нашу драгу колегиницу Ивану Ванић Савић која није више са нама. Програм обухвата више културних дешавања у трајању од месец дана, као што су: изложбе за децу, разна предавања и завршна свечаност 29.10.2018.год. када ће се доделити награде победницима литерарног и ликовног конкурса.

Наша школа је поводом обележавања Европског дана језика организовала богат програм за ученике.

Опширније: ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018

ДАН ЗАХВАЛНОСТИ

Thanksgiving day 

Дан захвалности (енгл. Thanksgiving) је традиционални северноамерички празник, који се слави у оквиру жетвених празника. Ове године празник се обележава 23.новембра у САД, а ученици III и IV разреда наше школе заједно са наставницама енглеског језика су украсили пано у холу школе и исписали поруке на енглеском језику на којима су навели за шта су они све захвални. Ученици су се радо одазвали овом занимљивом задатку и наставнице енглеског језика су поносне на њих и захваљују им се на исказаном интересовању и залагању. 

image1 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опширније: ДАН ЗАХВАЛНОСТИ

HALLOWEEN

Halloween
Hаlloween
 
У оквиру секције енглеског језика у којој учествују ученици 4. разреда, 31.10. смо обележили Halloween (Ноћ вештица). Уз пано са страшном причом који су направили ученици 8. разреда, чланови секције су имали прилику да украсе бундевице и искажу чега се то они плаше. То су засладили бомбонама уз познату реченицу "Trick or Treat". Похвале за ученике 4. резреда који су исказали креативност и знање енглеског језика.
 
 
 

 

НА ЧАСУ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА У ЧЕТВРТОМ РАЗРЕДУ

Еnglish can be fun
 
Engleski-osećanjaУчење речи може бити веома забавно ако нађемо прави начин. Ученици 4. разреда су имали прилику да се забаве и науче како да изразе емоције и потребе. Округли картонски тањирићи су постали лица која смо користили да лакше и брже усвојимо нове речи.
 
Професор енглеског језика:
Јелена Мишић

 

Eвропски дан језика 2017.

EВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Evropski dan jezikaСавет Европе је 2001. године увео обележавање Европског дана језика. Сваког 26. септембра се обележава овај дан са жељом да се млади људи заинтересују за учење страних језика. Наша школа је тим поводом организовала богат програм за ученике. Ученици су могли да прочитају поруке на неком од страних језика,  погледају књиге и часописе у друштву наставника. Ученици III разреда су певали песмицу на енглеском језику у холу школе (III3), махали заставицама различитих земаља (III1) и помогли у украшавању паноа тако што су исписали своје омиљене речи на енглеском језику (III2, III3).

Београд, 26. lX 2017.године .         

Загини новинари: Тара, Сања и Александра

Опширније: Eвропски дан језика 2017.

Додатне информације