ДАН ЈАБУКЕ

На часу математике 19.10.2018. године , ученици 2-2 су са учитељицом Мирјаном Милошевић обележили Дан јабука, 20. октобар,  у облику интегративне наставе. Уз сабирање и одузимање промовисана је јабука као здрава и квалитетна исхрана. Часу је приуствовала педагог Драгана Раденовић . То је била креатвна и занимљива настава где су сви уживали. После часа сви су се послужили ,,краљицом воћа"

Dan jabuka 2

Dan jabuka

ПОЛУДНЕВНИ ИЗЛЕТ-КРУШЕДОЛ И МАРАДИК

Ученици првог и другог разреда су 16.10.2018. године ишли на полудневни излет. Посетили су манастир Крушедол и етно кућу Марадик. 

Krušedol 2Manastir Krusedol 1

Izlet KrušedolManastir KrušedolKrušedolEtno kućaIzlet-igra u MaradikuIzlet MaradikMaradik

ПОЛУДНЕВНИ ИЗЛЕТ- СМЕДЕРЕВО

За ученике трећег и четвртог разреда 15.10.2018.године организован је полудневни излет у Смедереву. Ученици су прво посетили музеј у коме их је кустос упознао са историјом Смедерева. Касније су посетили цркву Св.Ђорђа која се налази у центру Смедерева, а највећи део времена су провели у смедеревској тврђави која је оставла највећи утисак на ученике.

Izlet Smederevo 3Izlet Smederevo 4Izlet Smederevo 1Izlet Smederevo 2

ЕКО ГЕНЈАЛЦИ

 

Eko genijalci

                               

                     

           

                                  У петак, 12.10.2018.год. наши ђаци прваци били су у прилици да се информишу о важности заштите животне средине, управљању отпадом, одговорном трошењу енергије и климатским променама.
Радионицу је водила ауторка пројекта, Весна Марковић, из „Energy Build Team-a“, а уз подршку Града и Републичке Владе.

На креативан начин наши прваци учили су о заштити животне средине: да су ветар, вода и Сунце обновљиви извори енергије; да планета Земља има свој стомачић у коме се налазе и угаљ и нафта и гас, и да ако се неуморно копа тај стомачић, планету Земљу то боли; да се Земља разболи ако се батерије из играчака бацају у њу.

Прваци су схватили колико је важно да се штеди струја: да се уређаји у кући гасе када се не користе, да шерпа треба да буде поклопљена када се кува, када никога нема код куће треба гасити светло. Научили су шта су то енергетски разреди на уређајима, кроз врло сликовите примере.

Након занимљиве презентације, прваци су добили радне свеске „Еко генијалци“, али и идеју да заједнички покренемо акцију прикупљања истрошених батерија, тако што ћемо направити кутије за њихово одлагање и организовати даљу дистрибуцију за процес рециклаже.

Eko genijalac

 

Додатне информације