О школи

О школи

О Основној школи ,,Зага Маливук“
Наша школа је основана 1961. године. Име носи по Загорки Заги Маливук, народном хероју чији је живот окончан 1942. године, у логору Јајинци.

Школа данас броји 680 ученика, а међу њима су и ученици који су потомци породице Маливук.

Окружени смо зеленилом и имамо велико школско двориште у чијем саставу су спортски терени (недавно обновљени уз помоћ Градске општине Палилула).

Травната површина од 650 квадратних метара је место окупљања наших ученика погодно за амбијенталну наставу, али и за дружење. Негујемо  еколошку свест као један од  развојних циљева.

Школска зграда је одржавана и опремљена савременим наставним средствима и обновљеном салом за физичко васпитање. У школи раде бројне секције (литерарна, драмска, ликовна, шаховска, географска...).

Особеност школе Зага Маливук огледа се у интеркултуралном духу и толеранцији која се негује. Прва смо школа у Републици Србији која је учествовала у пројекту Сарадњом до знања као пилот идеји за имплементирање развитка међупредметних компетенција у савременој настави.

Пажњу усмеравамо на упис првака и уједно резултате наших ученика на разним такмичењима и смотрама, као и успешан упис ученика осмог разреда у жељене средње школе.

Циљ ОШ ,,Зага Маливук“ је да остане безбедно и весело место за наше ученике у којем се квалитетно учи и гради хуманистички дух.

 

Рекли су о образовању...

О нама

Адреса школске установе:
Грге Андријановића 18,
11210 Крњача, Београд

Број телефона:  011/2712-371
Мејл адреса:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Наша локација